Bron: Nursing.nl


Werk je in een ziekenhuis? Zo bereken je hoeveel de nieuwe cao je bruto oplevert
Toegevoegd op Wednesday March 29, 2023
FNV Zorg en Welzijn maakte voor ziekenhuismedewerkers een rekentool over de loonsverhoging uit de nieuwe cao. Zo kun je berekenen hoeveel geld het recente cao-onderhandelingsresultaat jou bruto oplevert.

Deze wijkverpleegkundigen zweren bij duale aansturing: ‘We bepalen nu zelf hoe we zorg verlenen’
Toegevoegd op Wednesday March 29, 2023
Bij Thuiszorg West-Brabant kwamen wijkverpleegkundigen bijna niet meer aan de inhoud van hun vak toe. te druk met brandjes blussen. Het bestuur hoorde hun noodkreet en gaf ruimte voor duale aansturing. Nu staan wijkverpleegkundigen zelf aan het roer.

‘Zorg dat je de verschillen kent tussen een donkere en witte huid’
Toegevoegd op Wednesday March 29, 2023
Huidaandoeningen op een donkere huid presenteren zich vaak anders uit dan op een lichte huid. Zeker bij wondzorg kan dat leiden tot een verkeerde behandeling, waarschuwt dermatoloog Freddy Hamerlinck. Maar als je weet waar je op moet letten, kun je juist veel problemen voor zijn.

Verpleegkundige in ziekenhuis krijgt 15% loonsverhoging
Toegevoegd op Tuesday March 28, 2023
Algemene ziekenhuizen en vakbonden zijn het eens over de arbeidsvoorwaarden van zo'n 200.000 medewerkers. Na maandenlang gesteggel kwamen de onderhandelaars maandag tot overeenstemming.

RIVM: ‘Nachtdienst slecht voor werk-privébalans’
Toegevoegd op Monday March 27, 2023
Wie in de nacht werkt, heeft meer dan 2,5 keer zoveel kans op een slechte werk-privébalans. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM en onderzoeksorganisatie TNO.