Bron: Nursing.nl


Medewerkers umc’s leggen vandaag het werk neer voor betere cao
Toegevoegd op Tuesday September 28, 2021
Duizenden zorgmedewerkers in zeven van de acht universitair medische centra leggen vandaag al het planbare werk neer. FNV kondigde de staking vorige week aan om betere arbeidsvoorwaarden, zoals een loonsverhoging, af te dwingen.

Reacties op hogere zorgsalarissen: ‘Méér nodig dan anderhalf procent’
Toegevoegd op Friday September 24, 2021
Beroepsverenigingen en vakbonden reageren gematigd enthousiast op het nieuws over de loonsverhoging voor verpleegkundigen. 'Premier Rutte snapt vast wel dat een beroepsgroep die op zijn laatste benen loopt niet opveert met een loonsverhoging van anderhalf procent alleen.'

Verhoging zorgsalarissen toch deels betaald uit winstbelasting bedrijven
Toegevoegd op Friday September 24, 2021
Demissionair premier Rutte kondigde aan de 1,5 procent verhoging van de zorgsalarissen niet alleen uit verhoging van de zorgpremie te financieren.

Academische ziekenhuizen draaien zondagsdienst op 28 september
Toegevoegd op Thursday September 23, 2021
De 675 miljoen euro die het kabinet vandaag extra beschikbaar heeft gesteld voor zorgsalarissen ziet de FNV als een eerste goede stap, maar is niet voldoende voor koopkrachtbehoud van álle zorgmedewerkers.

Prinsjesdag 2021: geen nieuwe plannen voor de zorg, geen salarisverhoging zorgpersoneel
Toegevoegd op Tuesday September 21, 2021
Het demissionaire kabinet reserveert vooral geld voor klimaat, criminaliteit en de woningmarkt. De zorgbegroting voor het komend jaar heeft niets extra's in petto voor verpleegkundigen.