Bron: Nursing.nl


Verpleegkundigen willen duurzamer beleid op het werk; nu de werkgevers nog
Toegevoegd op Wednesday October 05, 2022
Duurzaamheid leeft onder verpleegkundigen en verzorgenden: maar liefst 1.500 zorgprofessionals vulden een vragenlijst over het onderwerp in. Er moet op het werk veel meer aandacht voor komen, vinden zij. 'En doe dan meteen wat aan de verspilling van materiaal en medicijnen.'

Nursing Challenge | Dit zijn de verpleegkundige classificaties bij een heupprothese
Toegevoegd op Tuesday October 04, 2022
Na een totale heupartroplastiek is mobilisatie een van de belangrijkste aandachtspunten. Classificatiedeskundige Friso Raemaekers geeft voorbeelden van relevante verpleegkundige classificaties en valkuilen.

Aan de slag met humor als verpleegkundige: ‘Je hoeft echt geen rode neus op te zetten’
Toegevoegd op Tuesday October 04, 2022
In deze podcast vertelt oud-verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers wat de effecten zijn van het gebruik van humor, welke soorten humor er zijn en hoe je als verpleegkundige aan de slag kunt met humor.

Onderhandelingen nieuwe cao ziekenhuizen gestart: dit willen de bonden
Toegevoegd op Friday September 30, 2022
De onderhandelingen voor een nieuwe cao ziekenhuizen zijn begonnen. Een salarisverhoging die de hoge inflatie compenseert is natuurlijk een eis van alle vakbonden. Wat willen de bonden nog meer?

Kabinet wil 15.000 euro voor zorgverlener met long covid, vakbonden vinden het ‘een klap in het gezicht’
Toegevoegd op Thursday September 29, 2022
Minister Helder wil een tegemoetkoming van maximaal 15.000 euro geven aan zorgverleners die in de eerste golf van de coronapandemie long covid kregen. Het voorstel gaat voor de vakbonden CNV en FNV niet ver genoeg.