Bron: Nursing.nl


Vakbonden en NVZ hebben nog geen akkoord bereikt
Toegevoegd op Tuesday January 31, 2023
De vakbonden en de NVZ bereikten in de nacht van maandag op dinsdag geen akkoord over een nieuwe cao voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers. De NVZ zegt dat de vakbonden hun reële loonbod afwijzen, maar volgens NU'91 is dat geen eindbod. Dat zou vandaag komen maar is er nog niet.

Wetenschap | Oncokompas helpt palliatieve patiënten hun welzijn en gezondheid te monitoren
Toegevoegd op Saturday January 28, 2023
Oncokompas is een hulpmiddel waarmee mensen met kanker en hun partners hun kwaliteit van leven kunnen monitoren. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde patient reported outcome measures (PROM’s). Patiënten en hun naasten waarderen de tool.

Nieuwe escaperoom belicht het nut van eenduidige verslaglegging
Toegevoegd op Thursday January 26, 2023
Voor wie weleens twijfelt aan het nut van verslaglegging en het registreren van al die data, heeft Nictiz een escaperoom ontwikkeld.

Behandeling kanker thuis verhoogt kwaliteit van leven
Toegevoegd op Monday January 23, 2023
Uit een onderzoekje van verpleegkundigen van Amstelring Wijkzorg blijkt dat patiënten een grotere kwaliteit van leven ervaren wanneer ze chemotherapie of immuuntherapie thuis krijgen.

Ontwikkelingen in de ouderenzorg
Toegevoegd op Thursday January 19, 2023
In de komende jaren neemt het aantal mensen van 75 jaar en ouder fors toe. Steeds meer mensen zullen een beroep doen op ouderenzorg. In dit artikel worden een aantal belangrijke thema’s in de ouderenzorg belicht: Ouderenpsychiatrie (gerontopsychiatrie) Omgaan met dementie Wet zorg en dwang (Wzd) Nieuw richtlijn palliatieve sedatie   Ouderenpsychiatrie (gerontopsychiatrie) Psychiatrische aandoeningen […]