Bron: Nursing.nl


Minister Helder: ‘Focus op behoud van verpleegkundigen’
Toegevoegd op Monday May 16, 2022
De continue stijging van het aantal mensen dat in de zorg werkt, is volgens minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport niet meer houdbaar. 'Om de stijgende zorgvraag aan te kunnen, moet de zorg anders worden georganiseerd,' schrijft ze aan de Tweede Kamer. 

Nachtwerkers aan begin van pandemie vaker besmet met covid-19
Toegevoegd op Friday May 13, 2022
Mensen die soms of regelmatig ‘s nachts werken raakten in 2020 vaker besmet met covid-19 dan ‘dagwerkers’. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM dat deze maand verscheen.

NU’91: ‘Gedragscode grensoverschrijdend gedrag verplichten voor elke werkgever’
Toegevoegd op Tuesday May 10, 2022
Vakbond NU’91 wil meer aandacht voor seksueel overschrijdend gedrag in de verschillende zorg-cao's en de beroepscode. Ook moet er een landelijk meldpunt komen waar iedere zorgprofessional, zonder tussenkomst van de werkgever, melding kan doen van ongewenst gedrag.

Verpleegkundigen ETZ blikken terug op coronacrisis tijdens speciale terugkomdagen
Toegevoegd op Monday May 09, 2022
Verpleegkundigen van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg stonden tijdens speciale terugkomdagen stil bij de mentale impact van de coronacrisis.

Het Nursing-magazine van mei is uit: lees de artikelen online
Toegevoegd op Friday May 06, 2022
Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van mei 2022. Met daarin onder meer de enorme impact die de coronatijd had op verpleegkundigen en een stappenplan voor het doen van aangifte tegen agressie. De toetsartikelen gaan over leukemie en heparines.