Bron: Nursing.nl


Infuuszorg | ‘We moeten af van die afdelingsheld die goed kan prikken’
Toegevoegd op Monday October 02, 2023
Deze maand gaat de Nursing Challenge over infuuszorg. En die zorg kan een stuk beter in Nederland, vindt infuusdeskundige Ton van Boxtel: 'Om dat te bereiken moeten verpleegkundigen infuuszorg claimen als hún domein.'

Verpleegkundige Jennifer Bergkamp genomineerd voor Opinieleider in de Zorg
Toegevoegd op Saturday September 30, 2023
Verpleegkundige in de wijk Jennifer Bergkamp is een van de drie genomineerden voor de titel ‘Opinieleider in de Zorg 2023’. Andere genomineerden zijn verpleegkundig specialist Anita de Vette en verzorgende ig Joep van Noorten. Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroepsgroep, durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én

9 Vragen over de nieuwe coronavaccinatie voor zorgverleners
Toegevoegd op Saturday September 30, 2023
Vanaf 2 oktober kunnen zorgverleners met direct patiënten-/cliëntencontact weer een boostervaccinatie tegen covid-19 halen. Welk vaccin is dat, beschermt het voldoende en gaat het samen met de griepvaccinatie?

Geschrokken reacties vanuit de zorg op schietpartij Erasmus MC
Toegevoegd op Friday September 29, 2023
Ziekenhuizen, universiteiten, beroeps- en zorgverenigingen reageren geschrokken op de dodelijke schietpartij in het Erasmus MC en tonen hun steun en medeleven.

Wees ook bij de donkere huid alert op huidkanker
Toegevoegd op Friday September 29, 2023
Dat mensen met een donkere huid nauwelijks risico lopen op huidkanker, is een misvatting. Wel wordt de diagnose vaak pas veel later gesteld dan bij mensen met een lichte huid. Dit moet je daarover weten als verpleegkundige.